Undgå at blive snydt

Råd til lejere

Undgå at blive snydt

Der har før hen været flere historier om, hvordan danske lejere er blevet snydt af personer som udgiver sig for at være udlejer af en bolig de har fundet på nettet. Disse personer er svindlere og har ikke ret til at leje boligen ud til dig. De har heller ingen intentioner om at leje boligen ud til dig. Det kan være svært at gennemskue om udlejer er svindler. Da de i nogle tilfælde endda har nøgle til boligen og kan fremvise den. Derfor har vi lavet en liste med gode råd, for at undgå at blive snydt af sin udlejer.

8 råd:

  1. Når du søger efter en bolig, foregår det ofte over internettet på diverse boligsites. Det kan f.eks. være på Boligportal.dk eller lejebolig.dk, du leder efter din næste bolig. Når du kigger på de annoncer som ligger på disse sites, skal du have i tankerne, at nogle af dem kun er der for at snyde penge ud af dig. De forskellige boligsites lader ofte deres brugere vide, hvis det er et professionelt firma bag annoncen, og du kan derfor føle dig tryg ved at henvende dig til dem. Men hvis det er en privat udlejer, skal du være mere opmærksom på, hvilke krav de stiller til dig. Hvis de er meget korte i deres besked og beder dig om at kontakte dem med det samme på deres telefonnummer, skal du have følehornene ude.
  2. Når du skal leje en bolig, er det vigtigt at du ved hvem der ejer boligen. Hvis du er ude på en fremvisning, er det en god ide at spørge ind til hvem der ejer boligen. Hvis det ikke er ejeren selv, som fremviser boligen, kan du bede om en skriftlig tilladelse fra ejer/udlejer, så du er sikker på, at der er givet tilladelse til at leje ud. Hvis du stadig er i tvivl er det en god ide at gå ind på boligejer.dk og finde ud af, hvem der ejer boligen.
  3. Hvis ikke du har haft mulighed for at se boligen, er det en god ide at sende et familiemedlem eller en ven ud, før at du skriver under på noget. Hvis udlejer nægter at vise boligen frem, skal du klodse bremsen og undersøge udlejer nærmere. Du må aldrig overføre penge til udlejer, hvis ikke du har set boligen først, eller en anden har set den for dig.
  4. Først når du har modtaget en lejekontrakt, og du har tjekket at din udlejer ikke er en svindler, bør du overføre depositum. Nogle udlejere vil ikke skrive under på en lejekontrakt før de har modtaget depositummet. Derfor kan det være en ide at mødes og skrive under, samtidig med at du overfører depositum til udlejer. På denne måde er i begge sikret jeres krav.
  5. Når du skal overføre husleje, depositum eller forudbetalt leje, er det vigtigt, at du ikke bruger betalingstjenester som Transpact, Western Union eller lignende, da din overførsel ikke kan spores eller føres tilbage.
  6. Når du skal overføre penge til din udlejer, så brug altid din bank. De kan spore din betaling, men kan også i nogle tilfælde føre pengene tilbage, hvis nu du finder ud af, at udlejer er en svindler.
  7. Hvis din udlejer taler engelsk, skal du være ekstra opmærksom. Det er ikke ensbetydende med, at det er falsk annonce, men i tilfælde hvor at annoncen er skrevet på dansk og ”udlejer” taler engelsk, så kan det godt være et tegn på, at der er noget skummelt ved udlejningen.
  8. Hvis du har mistanke om snyd, så kontakt kundeservice på det boligsite du har fundet annoncen på. De kan hjælpe dig med at finde ud af om udlejer er reel.

Find flere fode råd her: 10 gode råd til lejere