Ulovlig dusør

Ulovlig dusør

Ulovlig dusør for indflytning

Lejemarkedet er i de store byer i Danmark vokset helt enormt over de seneste par år, hvilket har forårsaget en del problemer for både lejere og udlejere.

Mange om buddet

Hvert år omkring august står flere tusinde studerende på spring for at få lov at leje en bolig i byerne omkring universiteterne, og de er i stærk konkurrence med lejere i fuldtidsarbejde. Udlejere ønsker at leje ud til den bedste profil og i den proces bliver mange lejere skilt fra. Hvis en udlejer har valget mellem en lejer der er i fuldtidsarbejde og tjener mere end 20.000 om måneden, mod en lejer der er studerende og har SU på 5500 kr. om måneden, så er det ofte lejeren med fuldtidsarbejde, som får lejemålet.

Frustrationen

Mange studerende og deres forældre bliver frustrerede, og derfor er markedet for forældrekøb også vokset massivt de sidste mange år, men det er ikke alle lejere som har mulighed for det, eller ønsker at eje noget. I flere tilfælde bliver udlejere tilbudt en dusør af en lejer, så de er sikre på at få boligen. Men det er ulovligt for udlejer at tage imod denne dusør. Det er reguleret i lejelovens § 6, stk. 1. Denne lovgivning forhindrer dog hverken private udlejere eller boligselskaber i at modtage dusøren på ulovlig vis.

Fristelsen

Det kan virke fristende for udlejere at tjene lidt på sin udlejning, især i form af et større kontantbeløb. Det er dog ikke pengene værd. Hvis du vælger at tage imod den ulovlige dusør, kan lejer kræve pengene tilbage efter at være flyttet ind i lejeboligen. Som udlejer risikerer du blot at skulle betale dusøren tilbage (med renter), uden du kan gøre nogle indsigelser over for lejer. Derfor råder vi altid vores kunder til ikke at tage imod et dusør, da det hurtigt kan komplicere tingene mere end nødvendigt.