Ind- og udflytning

Den rigtige lejer, ind- og udflytning

Ind- og udflytning

Ved udlejning af en bolig, kan der foretages både indflytnings- og udflytningssyn. Dette er kun lovpligtigt, hvis du udlejer mere end én beboelseslejlighed. Vi anbefaler dog at lave det uanset.
Ved dette syn skal der udarbejdes en rapport samt tages billeder, som skal bruges til at støtte dig i en eventuel tvist. Dette gælder for både lejer og udlejer, da rapporten sikrer begge parter, så ingen står med håret i postkassen.

Det bedste at gøre når der skal overdrage nøgler er selv at være til stede, både lejer og udlejer. På denne måde får man overdraget ikke kun nøgler, men også den information der er nødvendig og vigtig for lejemålet. Det er også med til at sikre at der i lejeforløbet opstår nogle uenigheder.

Rengøring af lejemålet

Det er vigtigt at rengøre din bolig, inden din lejer flytter ind. Vi anbefaler at få en såkaldt industriel rengøring. En professionel rengøring koster omkring 135-150 kr. i timen, og er ofte det værd. Ligeledes skal man som udlejer huske, at den stand du overdrager lejemålet i, også er den stand som lejemålet skal afleveres tilbage i. Hvis du sørger for en grundig rengøring inden indflytning, kan du også forvente en grundig rengøring ved fraflytning. I tilfælde af, at lejer ikke har rengjort ved fraflytningen, kan omkostningerne hertil trækkes fra depositum.

Fotobeviser

HUSK at tage billeder/video af lejemålet ved ind- og udflytning. Dette sikrer begge parter, da alting herved vil være dokumenteret, og begge parter sikres mod at blive snydt af den anden part.

Nøgler

Tag også et billede, og noter, hvor mange nøgler der overdrages, så der ikke er tvivl herom ved fraflytning. At erstatte en nøgle kan hurtigt blive dyrt, især hvis det er en systemnøgle til en lejlighedsopgang.

Velkomstbrev

En hyggelig lille gestus, for at få den nye lejer til at føle sig velkommen, er at lægge et brev til den nye lejer med lidt info om lejemålet. Det kan både være praktiske ting om boligen, men også lidt mere bløde anbefalinger, f.eks. indkøbsmuligheder, muligheder for offentlig transport mm. Små ting som dette gør, at lejer er mere positivt stemt over for udlejningen, og det kan også afhjælpe problemer med boligen, hvis løsningen allerede er oplyst i brevet.

Få hjælp

Hvis du er i tvivl om, hvorledes en indflytning bør foretages eller blot ønsker at en anden gør det, kan du få et professionelt firma til at tage sig af indflytningen. Det kan spare dig en masse tid, og på denne måde er du også sikret at alt kommer med i rapporten.