Juridisk bindende kontrakt

Opsigelse af lejekontrakt

Juridisk bindende kontrakt

En lejekontrakt er et dokument, som er bindende rent juridisk for udlejer og lejer. Det skaber visse rettigheder og forpligtelser for begge parter, som skal overholdes i lejeforløbet.

Krav

En lejekontrakt er ikke et krav for at kunne leje en bolig, eller have rettighed over boligen. En mundtlig aftale er lige så gyldig som en skriftlig. Men hvad gør du hvis din udlejer lyver og ikke giver dig adgang til den bolig i har aftalt at du skal leje? Bevismæssigt er det rigtig svært at kunne vise noget frem, hvis aftalen kun er mundtlig. Fordi hvad nu hvis det er dig, som lyver og I aldrig har aftalt noget? Skal du så bare kunne leje boligen, fordi du siger at I har laver en mundtlig aftale?

Undgå at blive snydt

Men hvordan sikrer du dig så mod at blive snydt? Du får selvfølgelig lavet en lejekontrakt. En lejekontrakt er en skriftlig aftale, som bliver udfyldt med oplysninger til brug for lejeaftalen. Du kan sagtens lave en lejekontrakt selv, og bestemme hvilke felter der skal være og hvordan strukturen er. Men hvorfor bruge tid på det, når du kan downloade den direkte fra nettet? Lige i dette tilfælde er det det værd at hoppe over hvor gærdet er lavest. For i sidste ende gør du dig selv en bjørnetjeneste ved at lave en kontrakt selv. I standard formularen finder du alle de felter, som er vigtige at få med i en kontrakt.

Alt på skrift

Lejekontrakten bestemmer, hvad der er gældende for dit lejemål, f.eks. hvor lang en periode du kan leje, skal du betale 1 eller 3 måneders depositum eller om der er husdyrstilladelse. Alle disse ting har indflydelse på din lejeaftale. Derfor er det vigtigt at have det hele på skrift, så du undgår at blive uenig med din lejer/udlejer om hvad I har aftalt. Det er præcis samme situation, som hvis du skulle købe et hus. Der ville du også altid sørge for at få noget på skrift, før du gik ud fra at I havde en aftale.

Husk altid

Lejekontrakten regulerer derfor dit lejeforhold, og sikrer både lejer og udlejer i en fremtidig tvist eller uenighed. Der kan I blot se hvad der står i lejekontrakten og gå ud fra dette. Dog under betingelse af, at lejekontrakten ikke strider imod lejeloven. Visse paragraffer kan ikke fraviges, hvilket betyder, at selvom der står noget andet i kontrakten, er det lejeloven der bestemmer hvad der er gældende.

Husk altid at få udarbejdet en lejekontrakt og hvis du er i tvivl om den er gældende, så kontakt en professionel for at få hjælp med at kigge den igennem. Hos os kan du tilkøbe en gennemgang af din lejekontrakt for kun 995 kr. og en udfærdigelse af lejekontrakt til 1895 kr.